Om Björeman // Melin

  Fredrik Björeman (@bjoreman på Twitter) och Joacim Melin (@joacim på Twitter) är nördar. Det är inget att skämmas för eller något man ska förakta - snarare tvärtom. De är passionerade användare, utvecklare och IT-proffs inom en rad olika områden så varför inte prata om det, och en hel del annat som faller dem in,  i en podcast?


  Spelservrar

  Eftersom vi tillsammans med våra lyssnare har börjat spela gamla roliga spel igen så har vi ett antal servrar för detta:

  Quake 3

  • quake.privetdrive.net - drivs av vår vän @macmattias
  • q3.bjoremanmelin.se - vår egna Quake 3-server. Inte lika fräsig som den ovanstående.

  Unreal Tournament

  • ut.bjoremanmelin.se - Kör CTF och den bästa banan för detta genom tiderna: Facing Worlds.


  Björeman och Melin publiceras varje vecka med ett fåtal undantag. Du kan prenumerera via iTunes Apple Podcasts eller via den RSS-läsare (RSS-länk) du helst lyssnar med - vi finns exempelvis i katalogen i Overcast,  Pocket Casts och Spotify. Du kan också lyssna direkt via vår hemsida!

  Kom gärna med feedback! Du kan nå oss på Twitter, Mastodon, via e-postadressen hej (a) bjoremanmelin.se eller via mötet Björeman // Melin på Delta City BBS.

  Vi läser all e-post!

  Vilka är de två herrar du lyssnar på varje vecka i Björeman // Melin?

  Fredrik Björeman arbetar till vardags som mjukvaruutvecklare. Han bor i Göteborg med sambo och bonusdotter, gillar att motionera och är med i en rad andra podcasts, bland annat Kodsnack. Fredrik är sannolikt för smart för sitt eget bästa och är den som redigerar denna podcast så den låter så bra som den gör!
  Joacim Melin arbetar till vardags som IT-ansvarig. Han bor mellan Stockholm och Norrtälje med fru och fyra barn, avskyr att motionera och ägnar sig hellre åt att pyssla med sin samling Amiga-datorer, köra Volvo, skriva bloggposter på UnixproRetrodatorer, agera redaktör för Datormagazin Retro eller delta i denna podcast. Joacim drev mellan 2004 och 2017 bloggen Macpro.